ثبت انواع شرکت در مناطق آزاد
- خدمات ما
- ثبت انواع شرکت در مناطق آزاد
مناطق آزاد تجاری و صنعتی
مناطق آزاد محدودههای جغرافیایی هستند که با هدف حمایت از صنعت داخلی و تسهیل واردات، صادرات و ترانزیت کالا غالباً در نزدیکی مرزها و مبادی گمرکی ایجاد شده و قوانین محدودتر و تشریفات گمرکی سادهتری نسبت به سرزمین اصلی دارند. این محدودهها از شمول بسیاری از قوانین سرزمین اصلی خارج هستند و به دلیل تسهیلات، امکانات، معافیتها و امتیازهای در نظر گرفته شده برای آنها، میتوانند بستر مناسبی را برای تولیدکنندگان کالاهای صادراتی، بازرگانان و فعالان صنعت ترانزیت ایجاد کنند.
تمرکز اصلی در توسعه این مناطق، بر تشویق صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی، جذب سرمایه و فناوریهای خارجی، تقویت کانالهای ترانزیتی و تقویت جایگاه کشور در عرصه تجارت بینالملل است.
مزایای سرمایهگذاری و فعالیت در مناطق آزاد تجاری و صنعتی ایران
مدیریت هر منطقه آزاد بر عهده یک سازمان واحد، تحت عنوان سازمان منطقه آزاد است و همین موضوع باعث میشود شرایط و روند سرمایهگذاری و تأسیس کسب و کار، در مناطق آزاد ایران بسیار سریعتر و سادهتر از سرزمین اصلی باشد. به عنوان برخی از مزایای سرمایهگذاری در مناطق آزاد ایران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان ثبت و مالکیت صد درصدی شرکت توسط افراد یا شرکتهایی با تابعیت غیر ایرانی
- آزادی کامل در ورود و خروج سرمایه و سود حاصل از فعالیتهای اقتصادی
- دسترسی لجستیکی ویژه به کانالهای ترانزیتی آسیا و اروپا
- معافیت گمرکی و تشریفات سادهتر در واردات مواد اولیه و ماشینآلات تولید
- معافیت گمرکی و تشریفات سادهتر در صادرات و بازصادرات کالا
- معافیت از پرداخت مالیات بر درآمد و داراییها به مدت ۲۰ سال از زمان تأسیس
- سادگی در صدور روادید برای اتباع خارجی مشغول به کار در این مناطق
- تبعیت از قوانین کار مخصوص مناطق آزاد تجاری و صنعتی
- بهرهمندی از خدمات بانکی و پولی انعطافپذیر و مبادلات ارزی آسان از طریق بانکهای ایرانی و شعب آنها در منطقه و کشورهای خارجی
کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند، ماکو و شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، در حال حاضر هشت منطقه آزاد تجاری- صنعتی ایران را تشکیل میدهند.
علاوه بر کلیات و اهداف کلان یاد شده، هر یک از این مناطق، با توجه به ویژگیهای جغرافیایی، اقلیمی و اجتماعی، اهداف و مأموریتهای مخصوص به خود را دنبال میکنند که در صفحه اختصاصی هر منطقه قابل مشاهده است.
مناطق ویژه اقتصادی ایران
مناطق ویژه اقتصادی محدودههای جغرافیایی مشخصی در مبادی ورودی و خروجی کشور هستند که به منظور جذب سرمایههای خارجی و داخلی و همچنین ایجاد بستر مناسب برای فعالیتهای صنعتی، تولیدی و تجاری، با هدف افزایش صادرات کالا و ارائه بهینه خدمات جهت حضور فعال در بازارهای منطقهای و بینالمللی ایجاد میشوند.
تمرکز اصلی در این مناطق بر سادهسازی فرایندهای تجاری است. به همین دلیل در این مناطق قوانین مبادلاتی آزادانهتر، معافیتهای گوناگون در تعرفهها و عوارض گمرکی و تشریفات ارزی سادهتری نسبت به سرزمین اصلی حاکم است.
مهمترین ویژگیها و مزایای مناطق ویژه اقتصادی عبارتند از:
- صدور مجوز ساخت و پایان کار به صورت رایگان
- تبعیت از قانون کار مخصوص مناطق آزاد تجاری و صنعتی
- معافیت از عوارض گمرکی برای ورود ماشینآلات خط تولید و ابراز و اثاثیه اداری
- معافیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات
- تخفیف مالیاتی قابل توجه به مدت ۱۵ سال
- عدم محدودیت زمانی متروکه شدن کالا در منطقه ویژه
در حال حاضر ۳۴ منطقه ویژه اقتصادی در مناطق مختلف ایران وجود دارد که جذب سرمایه در آنها انجام میشود.